Orient 2015: Bazaar

Orient 2015: Orient Flavours
March 15, 2015
Hanseatic Way
June 5, 2018

Konverents         Kontserdid Tallinnas         Pekingi ooper        Õpitoad

 Bazaar         Oriendi maitsed         Muu

decorative-line

Bazaar724

Tokumaru         Riis         Magnuna         Uba ja Humal         Gourmet Coffee         Vesipiip         Müstika Tantsustuudio            Oriental House Relaxing Studio            Bueno Gourmet           Suya ja restoran Kadriorg         Jooga         ISKCON          Fohow           Silkroad Treasures


Tokumaru (Jaapani restoran)

Ligi paar aastat on Tallinnas Kadriorus tegutsenud väike Jaapani toidu pood MoMo, mida hindavad Jaapani köögi austajad mitte ainult kaubavaliku, vaid ka asjatundlike toidualaste nõuannete tõttu, mida sealt on võimalik saada. Samuti selle ehtjaapanlike roogade pärast, mida poekeses lõunasel ajal nii kaasa ostmiseks kui kohapeal nautimiseks pakutakse. Nüüd on MoMo Kadriorust südalinna tulnud – 2014. aasta augustis avasime Solaris Keskuses ramen‘i- ja sushi-restorani Tokumaru. Uus restoran on Jaapani toidupoe MoMo edasiarendus kirglikus soovis pakkuda Eestis kvaliteetset Jaapani kööki ning tuua Jaapani söögikultuur siinsetele toidusõpradele lähemale võimalikult autentsel kujul. Tokumaru on esimene restoran Eestis, mis pakub ehtsat Sapporo stiilis ramen‘it. Lisaks on menüüs sushi‘d ja tempurad ning riisikausid ehk don‘id, mis on MoMo klientide lemmikud. Tokumaru peakokk on jaapanlane Daigo Takagi. Tokumaru Jaapani-päraselt rahuliku ja minimalistliku sisekujunduse autorid aga Tomomi Hayashi ja Mari Põld. Restorani nimeks valitud Tokumaru tähendab lihtsustatult “heade asjade ringi”. Toku on jaapani keeles “inimese hea omadus”, maru “ring ehk harmoonia”. Hea töö eeldab head kollektiivi ja harmooniat. Hea restoran loob harmoonia toidu, kokkade, teenindajate ning klientide vahel.  Just selle olemegi oma eesmärgiks seadnud.

Festivali ajal festivalipileti ettenäitamisel Shio rameni ja sushi (2 lõhe ja 2 maki) komplekti hinnaga 6.50EUR!

LogoTokumaru 


Riis (Tai ja Vietnami köök)

Kadrioru hubastes ruumides asuv Aasia restoran Riisüllatab hõrgu Tai ning Vietnami köögiga. Kasutame vaid värskeid köögivilju, väherasvast jahutatud fileeliha, põnevaid maitsetaimi ning mitmeid eksootilisi toiduaineid. Jätku riisi!

Aadress: Tina 21, Tallinn
Telefon: (372) 6 427 025
http://www.riis.ee
Oleme avatud: P-T 11.00- 21.00 (köök suletakse 20.30)
K-N 11.00- 22.00 (köök suletakse 21.30)
R-L 11.00- 23.00 (köök suletakse 22.00)
PARKIMINE: Maja ees on 3 parkimiskohta Riisi klientidele. Võimalik parkida ka tee ääres. Väljaspool meie ala on parkimistsoon KESKLINN
Artikkel “Restoran Riis – let’s go crazy!

LogoRiis


Magnuna (Aafrika ja lähis-ida köök)

MAGNUNA on Lähis-Ida kööki esindav väike õdus restoran Tallinna vanalinnas Pikal tänaval (Pikk tn.35). Tegemist on ainsa sellelaadse koduseid Lähis-Ida roogi pakkuva restoraniga Tallinnas. Magnunas ootab teid külalislahke vastuvõtt, kodune atmosfäär, idamaine muusika (kaasaegne ja vanem), kvaliteetne ja südmega valmistatud toit ning idamaised kokad ning teenindajad Egiptusest, Tuneesiast, Palestiinast ning Afganistanist. Restoran on avatud esmaspäevast pühapäevani kl.11-23 ja suvekuudel pikemalt. Toitu saab nautida kohapeal, restorani terrassil või osta kaasa. Magnunas on vahva korraldada väikeseid vastuvõtte, koosolekuid, sünnipäevi, firmapidusid. Aitame vajadusel korraldada teie koosviibimisele sobivat meelelahutuslikku programmi.

Magnuna

Pikk 35, Tallinn
+372 6829580
magnuna@magnuna.ee
Facebook: Magnuna/Magnuna2

LogoMagnuna

Olete alati oodatud!
MARHABA!


Uba ja Humal

Eriliste  õllede  ja  kohvipood  „Uba  ja  Humal“  asub  Kalamaja  serval  Võrgu  tn  3  (kohvik  Mooniga  ühes majas). Saadaval on ligi 350 hoolikalt valitud mikro ja käsitöö õllesordi üle maailma, samuti on esindatud suur valik Eesti väiketootjate õllesid. Kohviubasid müüakse erinevatest maailma riikidest.
 
Nagu kõik hingega asjad, sai ka meie äri alguse meie endi – omanike Taneli ja Risto – kirest ja huvist eriliste õllede ja kohvi vastu. Eelmisel aastal turul ringi vaadates tundus, et just nüüd võiks olla õige aeg ühe toreda õlle ja  kohvipoe  avamiseks.  Alustuseks  otsustasime  katsetada  suveprojektiga  Haapsalus,  mis  osutus  üle  ootuste edukaks. Üsna loogiline jätk oli avada sarnane aga oluliselt suurem pood ka Tallinnas. Tahame kliendile pakkuda parimat käsitööõllede valikut Eestis ning väga head väikeröstijate kohvi. Pöörame erilist rõhku mõnusa atmosfääri loomisele  ja  kliendile  asjatundliku  info  jagamisele.  Oleme Ristoga  ise  tihti  poes  müümas  ja  meie  toodetest huvitatud ostja on meile kõige suurem kingitus – meile meeldib õlledest ja kohvist rääkida! Õllesortimendi oleme püüdnud kokku panna selliselt, et igaüks leiaks enda jaoks midagi uut ja huvitavat. Väga populaarsed on endiselt Eesti väiketootajate õlled, samas tuntakse huvi ka eksootilistemate õllede vastu nagu Baird Jaapanist. Loomulikult on olemas meie valikus sellised kuulsad mikroõlled nagu Amager, De Molen, Mikkeller.  Kohviube leiab meie poeletilt  erinevatest  maailma riikidest. Kohapeal on  võimalik uba ka kaasa jahvatada. Samuti on  võimalik  nii kohapeal  tarbida  kui  kaasa  osta  erinevaid  häid  kohvisid.    Meie  pood  „Uba  ja  Humal“  on  täiesti  omanäoline toodete  kombinatsioon.  Kui  esmapilgul  ei  ole  õllel  ja  kohvil  suurt  midagi  ühist,  siis  tegelikult  ühendab  neid tooteid väga pikk ajalugu ja kindel traditsioon, kuidas neid tooteid valmistatakse. Omanikud Tanel ja Risto on oma  ala  asjatundjad/asjaarmastajad,  kelle  eesmärgiks  on  õlle  ja  kohvikultuuri  Eestis  arendada.  Lisaks asjatundlikule teenindusele on plaanis tulevikus hakata läbi viima ka õlle ja kohvikoolitusi. Heameelega näeme oma  kaupluses  õlle-ja  kohvisõpru,  kes  tahavad  nendest  toodetest  rohkem teada  saada,  degusteerime  koos  ja kujundame koos sortimenti.
UbaJaHumal
LogoUbaJaHumal

Gourmet Coffee

“Värskelt röstitud kvaliteetkohv, hubase interjööriga kohvik-restoran Kadriorus. Eesti oma!”

Meie kohviku suurimaks omapäraks võib pidada suurt sortimenti erinevatest kohvidest. Kõik kohvioad on meie enda röstimiskojas värskelt röstitud ning pärit otse istandustest. Pakume nii erinevatel filtermeetoditel valmistatud musta kohvi kui ka klassikalist cappuccinot ja caffe lattet. Kohvi valmistavad meil baristad, kes on tõelised asjaarmastajad ja hingega oma tegevuse juures.

Lisaks heale kohvile on meil ka väga suur valik konjakeid.

Menüü on meil mitmekülgne ja omapärane. Hommikupoole serveerime hommikusööki, kust võib leida nii erinevad munaroad kui ka prantsuspärased croissantid lisanditega.

Lisainfo: Helen Soomets (+372 53 416 915)

GourmetCoffee


Vesipiip

Oleme noortest, dünaamilistest ja uudishimulikest inimestest koosnev meeskond. Meile meeldib avastada uut ja ilusat ning seda teistega jagada. Umbes nagu iidsed karavanid, kes jõudes peale pikki rännakuid tagasi kodumaale tõid endaga kaasa uusi üllatavaid avastusi, püüame meiegi jagada teiega parimat, mida oleme kohanud. Meie firma kandvaks ideeks on pakkuda ootamatult hea disaini ning kvaliteediga kaupa võimalikult soodsate hindadega ning kiire ja meeldiva teenindusega. Praeguseks hetkeks on meil nii Eestis kui Lätis kokku juba üle 9200 rahuloleva kliendi. Ka enamus piibukohvikuid kasutab meie tooteid. Me toome teieni Uue, Kauni, Ootamatu. Me aitame muuta teie vesipiibuelamuse esteetiliseks naudinguks – selliseks, mis seob ühte iidse ning modernse, traditsioonilise ja spontaanse. Need vesipiibud on midagi palju enamat kui lihtsalt suitsetamisvahendid. Loomulikult on meie tooted kõrge töökvaliteediga, hästi valmistatud ja vastupidavad – ning annavad sellest tulenevalt tiheda, maitseküllase suitsu. Kuid lisaks sellele muudab nende loominguline välimus nad interjööridisaini stiilseteks elementideks. Nad ei saa põrandal või riiulil seistes kuidagi märkamatuks jääda, puhtalt oma ilu pärast muutuvad nad ruumi olemuse integraalseks osaks. Cosmosepiibud tahavad kaunistada Sinu maailma. Me usume et need vesipiibud saavad teie suhtlusõhtute atraktiivseks keskmeks. Liimiks, mis seob sõbrad kokku naeru ja vestluse iidse traditsiooniga – jagatud vesipiibu ümber.

Projektijuht
Andrei Borissovski
+372 55522285
www.vesipiip.ee

LogoKosmosepiibud     LogoShishaCatering


Müstika Tantsustuudio

Müstika Tantsustuudio on Eesti suurim alternatiivseid ning eksootilisi tantsustiile ja treeninguid pakkuv stuudio! Müstika Tantsustuudio on tegutsenud juba üle 5 aasta ning lisaks Müstika oma trennidele, sh. kõhutants, ATS ja tribal fusion, tegutsevad meie juures ka teised põnevad ja ainulaadsed trennid ja stuudiod – Tuleshow koos Kelfirius Tuleteatriga, Heviaeroobika, Iiri tants koos tantsurühmaga Solas, Capoeira koos Ginga Braziliga, Burlesque koos Burlesque Estoniaga, Nia tants jm. Oleme korraldanud mitmeid festivale ja õpitubasid nii oma stuudios Tallinnas kui ka üle Eesti, tutvustamaks kohalikele selliseid eksootilisi tantse nagu näiteks Egiptuse folkloorsed tantsud, Indoneesia tants, Aafrika tantsud, Capoeira või klassikaline India Tants Bharatanatyam, Odissi, Kathak, jpt. Müstika Tantsustuudiot juhib Berit Aicha Vill, Müstika koreograaf ning tantsija ning rahvusvaheliselt tunnustatud kõhutantsu õpetaja ning kohtunik.

MystikaTantsustuudio

www.mystika.ee
www.beritvill.com
Berit Vill
+372 5245629
berit@mystika.ee

LogoMystikaTantsustuudio


Oriental House Relaxing Studio

RelaxingStudio400Oriental House Relaxing Studio on unikaalne massaaži salong Tallinnas, kus on
võimalik nautida autentset Tai massaaži.
Tai meditsiin on tuhandeid aastaid vana rahvameditsiini traditsioon, mille teadmisi
antakse edasi põlvest põlve. Massaaž on suurepärane ennetav meede tervise ja hea
enesetunde säilitamiseks. Lisaks sellele muudab massaaž kaunimaks, hoides ära
rasvumist, mõjub hästi taljele, vähendab pahkluude turset ja elustab naha
regeneratsiooni. Tai massaaž Sobib hästi sporditraumade taastusraviks, lihaspingete
leevendamiseks, aitab aktiviseerida vereringet ja ainevahetust, parandab liigeste
liikuvust ja mõjub toniseerivalt kogu organismile.

Meie massöörid valdavad oma professiooni väga kõrgelt ja see võimaldab Oriental
House Relaxing Studio hubases salongis pakkuda erinevaid Tai massaaži liike.
Meie idamaises salongis on võimalik nautida:
– Traditsioonilist Tai massaaži
– Kuninglikku Tai massaaži
– Jalamassaaži
– Õlimassaaži
– Ürdipalli massaaži
– Õlavöötme massaaži
– Peamassaaži
– Laias valikus massaažipakette

RelaxingStudio400-2

Kalaranna 6, Tallinn
Facebook                     
+372 6806071, +372 56457627


Bueno Gourmet

Ladina-Ameerika pärased soojad gurmeevõilevad. Bueno menüüs on soojad võileivad, mille maitsed on
mõjutatud Ladina-Ameerikast. Võileibu teeme võimalikult palju kohalikust toorainest ja omavalmistatud saiast (nii nisu- kui täisterajahust). Tšiili ja Eesti päritoluga asutajate üheks eesmärgiks on ka levitada vaatamata meie Ladina-Ameerikast oluliselt jahedamale kliimale Eestis „food truck“ kultuuri.
 
AVATUD
K-N 12.00-22.00
R 12.00-03.00
L 14.00-03.00
Telliskivi Loomelinnaku merekonteineris, F-hoone grillimaja taga


Suya ja restoran Kadriorg

SUYA toob Oriendile mõned suhteliselt vähetuntud Lääne-Aafrika maitsed – põnev segu vürtsidest, mis on ühtaegu magus ja krehvtine, maitseb justkui kiirtoit ja on samas ülimalt tervislik. See kõik on väike sissepõige uude Euroopat vallutavasse tänavaturu maailma.

SUYA on vardas küpsetatud kana-, loomaliha või mereannid, mis on eelnevalt marineeritud “suya seltsi” salajase retseptiga. See koogilõhnaline vürtsikas-tummise maitsega toit teeb oma Euroopa debüüdi Eestis Orient festivalil. Segu põhikomponentideks on Lääne-Aafrikas tüüpilised maapähklid ja ingver ning tulemus pole üksnes hõrk, vaid pärimuse järgi ka ülimalt tervistav. Invger on kasulik maole, tshillipipar ergutab ainevahetust ja küüslauk aitab immuunsüsteemi parandada. Traditsiooniline viis serveerida grillvarrastel suyat koos tomati ja punase sibulaga teeb sellest kosutava ampsu päikselises päevas või soovi korral täistoidukorra.

SUYA ise pärineb Põhja-Nigeeria, Põhja-Kameruni, Lõuna-Sudaani ja Niigeriga piirnevalt alalt. Ometi on ta eelkõige Nigeeria populaarseim rahvusroog ja seda mitmel põhjusel, millest olulisim on tema imepärane võime ühendada erinevaid ühiskonnakihte ning isegi rasse. Kõik armastavad SUYAt, kõik söövad SUYAt ja nüüd on aeg ka eestlastel neisse ridadesse astuda.


Jooga

Vabakutseline tõeotsija ja isemoodi poeet, on minu praeguse elu eesmärk ilu loomine. Igas kogemuses. Igas vormis. Läbi konstantse enesearengu, sügavate arusaamade ja avarduva eluviisi, avan tasa ja targu oma mõttemustreid, et ehedus saaks pinnale tulla.

Kulgeda meeldib mulle nii üksi kui koos, armastan kõike, mis mind proovile paneb, peegeldab ja mugavustsoonist välja viib. Iga müstiline intsident ja kohtumine paneb keelt limpsama ja toob naeratuse näole.

Jooga mängib iseäranis suurt rolli minu olemusepaketis. Algas see teekond ülikoolilinnakus Inglismaal, kus kahe aasta jooksul ei möödunud päevagi ilma lahtirullitud matita. Seesama kirg ja pühendumus võttis võimust ka suvepuhkustel Eestis, seljakotireisil Aasias ning mitmel sõidul Ameerika Ühendriikidesse. Misiganes ka elus ei toimunud, kuivõrd kaootiline polnud igapäev, läbi jooga leidsin alati nii tiivad kui maanduse.  

Sünkroonsed kohtumised ja lugematul arvul märke viisidki mind eelmisel suvel paeluvasse New Yorki, kus õppisin maailmakuulsa õpetaja Maty Ezraty käe all Ashtanga/Iyengari stiilis joogat. See kohtumine andiski tõuke selleks, et tänasel päeval seda imelist tervikut teiega jagan.

OrientJooga

Kathleen Iren Kanervikko 

kathleen.iren@outlook.com


Rahvusvaheline Krišna Teadvuse Ühing (ISKCON)

Liikumise algataja ütleb selle kohta järgnevalt: “Rahvusvaheline  Krišna Teadvuse Ühing on eelkõige hariv asutus, mille eesmärgiks on õpetada vaimseid teadmisi.” Meie liikumise üheks filosoofiliseks aluseks on teadmine,  et  igaüks meist on Jumala igavene lahutamatu osake ehk hing. Jumalaarmastus on iga elusolendi loomulik algne seisund. Inimelu kõrgeim eesmärk, vaatamata tema rassile, kodakondsusele ja konfessionaalsele kuuluvusele on just sellise armastuse taasäratamine. Krišna teadvus ei ole pealiskaudne elufilosoofia, vaid iga elusolendi teadvuse algne seisund. Elusolend unustab oma algse ja igavese seose Jumalaga, kui ta puutub kokku materiaalse loodusega ja üritab selle üle valitseda. Krišna teadvuse praktiseerimine aitab taastada meie algse olemuse. Krišna teadvuse praktika ehk bhakti jooga on kõikide joogasüsteemide, teadmiste, meditatsiooni ja vaimsuse  tuum.  Tänu  selle  praktikale  meie  süda  puhastub  kõikidest halbadest omadustest.

Jumal Krišna Püha Nime Tempel / Krišna Teadvuse Eesti Kogudus
Luise 11a, Tallinn, Eesti
+372 646 00 47
tempel@tempel.ee
http://www.tempel.ee/et
Tempel on avatud iga päev kell 4:15 kuni kell 20:00


Yang-Sheng tervisekultuuri ja pikaealisuse edendamine (Hiina traditsiooniline meditsiin)

Fohow missiooniks on tervise hoidmise kultuuri arendamine kogu maailmas, õnneliku ja tervisliku elu loomine kogu inimkonnale.  Meie toodetes on ühendatud hiina traditsioonilise meditsiini tuhandete aastate vanune kogemus ja uusim tehnoloogia. Toodete unikaalsus seisneb selles, et taastubväiksemate veresoonte (kapillaaride) läbitavus, ehitatakse üles uued terved rakud, tüvirakud aktiveeruvad – inimene nooreneb.

Diagnostika • Nõustamine • Loengud • Tervisetooted • Võimlemine

LogoFohow

Tel. 5143889, 56 221155
www.stability.ee

Silkroad Treasures

Silkroad Treasures pakub Nepaalis valmistatud Tiibeti käsitööehteid ja aksessuaare. Enamik ehteid on valmistatud hõbedast, aga ka valgest metallist. Nepaali käsitöömeistrid kasutavad ehete loomisel sageli türkiisi ja koralli, kuid ka teisi poolvääriskivisid, nagu rubiine, safiire, ametüsti, granaati, jadeiiti, agaati, lapis lazulit ja kopaali. Suur osa Nepaalis tegutsevatest ehtekunstnikest ei ole põlised nepaallased, vaid 1950ndatel hiina vallutajate eest Nepaali põgenenud tiibetlased. Väga paljud ehtemeistrid on naised.

Ehetel on Nepaali ja Tiibeti kultuuris oluline roll. Ehted on nii igapäevase riietuse osa kui ka spirituaalsuse sümbolid. Tiibeti ehted kannavad endas budistlikku temaatikat. Tiibetlased ja nepaallased arvavad, et ehete kandmine aitab jumalusi lähemale tuua. Samuti on ehetel kaitsev funktsioon.

Silkroad Treasures teeb koostööd Silkroad Experiences projektiga ja tiibeti meditsiini ja kultuuri toetava organisatsiooniga DANA e.V. Osa Silkroad Treasures müügitulust läheb DANA e.V. projektide elluviimiseks.

Tashi Delek!
(tiibeti keeles „õnne ja rahu!“)

SilkroadTreasures400


Vaata samuti: Orient festivalid, Orient 2013, Orient 2011, Orient esitleb 2010, Orient 2009, Orient esitleb 2008, Orient 2007, Orient esitleb 2006, Orient 2005, festivali arhiiv, Orient Palmyras (“Voices from the Stars Above the Desert”), “The Path To The Heart Of Asia” (CD “Oriendi” esinejatega)

Kui soovite saada uudiseid ja festivali programmi täiendusi umbes kaks korda aastas, palun klikkige siia.

Suur tänu: EAS, Alar Metsson, Urmas Paet, Kaire Jürgenson, Valdo Helmelaid, Hedi Palipea, Meliisa Marianne Palipea

 

LogoToyota                       LogoWelcomeToEstonia                      LogoEURegionalDevelopment        

  LogoKulka                LogoValisministeerium                          LogoMinistryOfCultureNew

LogoOrientalHouse

 

InEnglish